Nie Polecam

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek_krk
    Classic
    • 2009
    • 23

Nie Polecam

Wymontować kolumnę McPersona,scisnąć sprężynę specjalnym narzędziem,odkręcić nakrętkę na górze amortyzatora,rozebrać kolumnę,włożyć nową sprężynę i złożyć wszystko w odwrotnej kolejności.
    Przy okazji sprawdź stan odboju i osłony,może przy okazji trzeba wymienić.
  • RALF
    Elegance
    • 2008
    • 974

Nie Polecam

Nie polecam nikomu stacji kontroli Pojazdów w Piastowie na Przeciwko Tesco.
    Banda łgarzy kłamców próbujących wyciągnąć pieniądze od uczciwych ludzi.
    Dziś Pojechałem Moim autem prywatnym na okresowy przegląd stanu technicznego.
    Fiacik ma już swoje lata lecz nie jeździmy nim zbyt często ponieważ zona na co dzień jeździ skodzianą , a ja autem służbowym, Toteż jakież było moje ogromne zdziwienie gdy Pan z owe stacji podszedł do mnie i wypowiedział słowa " Ten pojazd nie przeszedł pozytywnie badania technicznego" , początkowo się zdziwiłem i zapytałem dlaczego. Pan mi na to że dla tego że Pali się poduszka AIR Bag oraz są luzy na przednich wahaczach. mówię mu że auto posiadam od 2 lat , od pół roku auto praktycznie stoi, 2 razy przeszedł bez problemów z palącą się poduszką, z czego moje poprzednie auto też nie miało problemu i nikt mi do tej pory na to uwagi nie zwrócił :? , Co do wahaczy wkurzyłem się bardzo ponieważ w zeszłym roku razem z teściem je wymienialiśmy , i co po pół roku by się totalnie popsuły... szczerze w to wątpię.
    na koniec Pan dobił mnie konkretnie bo kazał zapłacić za usługę 98 zł.
    Jutro wyjmę diodę z licznika żeby nie świecił się AIR Bag i podjadę na inną stację kontroli. Opiszę wam co będzie i czy auto przejdzie kontrolę w co raczej nie wątpię.
    Tak więc
    Szczerze nie Polecam Nikomu.
    Omijajcie szerokim łukiem
    Pozdrawiam
    RALF

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

kiedys u nich bylem passatem z jakims stukiem w zawieszeniu i niestety nie potrafili odnalezc tego stukania :? ale oczywiscie kazali sobie zaplacic za usluge :evil: pojechalem do innej stacji diagnostycznej i bez problemu znalezli co bylo przyczyna :| wiec mysle ze oni raczej sie nie znaja na autach

Komentarz

• Cordi
        Drive
        • 2010
        • 92

Chłopie ale o co ty masz pretesje ?
        Na żadnej normalnej SKP nie zaliczysz przeglądu z palącą się kontrolką Air Bag oznaczającą usterkę tego układu.
        Jeśli chodzi o luzy to bez macania się nie wypowiadam
        Każdy przejazd przez SKP wymaga zapłaty. Jak idziesz do kina to też płacisz za wejście na salę.
        Jak pojedziesz na inną SKP to znowu skasują Cię na 98 zeta.

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Człowieku, co Ty piszesz?
          Ja akurat ostatnio (2.07) robiłem przegląd mojego paszczaka u nich i wszystko jak w zegarku. Więc może pojedź najpierw na przegląd sprawnym autem a później pisz że ktoś Ci podbił dowód albo nie.

Stacja jest OK i nie opowiadaj bzdur. :roll:

żenada.

Komentarz

• martino
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 974

na koniec Pan dobił mnie konkretnie bo kazał zapłacić za usługę 98 zł.
            Warsztatu nie znam, więc się nie wypowiadam.

Ale usługę masz wykonaną. Przegląd rejestracyjny zrobiony, więc trochę tego zdziwienia, że kazali zapłacić nie rozumiem.

O ile dobrze pamiętam to jeśli pojedziesz na poprawkę to również zapłacisz, tylko chyba nie całość tylko za sprawdzenie konkretnych elementów....
            Martino
            125 KM /272 Nm - to już było....
            teraz jest duży "+"
            dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
            -----------------------------------------------
            PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• Martinez
              L&K
              • 2004
              • 1366
              • Audi

Zamieszczone przez Cordi
              Chłopie ale o co ty masz pretesje ?
              Na żadnej normalnej SKP nie zaliczysz przeglądu z palącą się kontrolką Air Bag oznaczającą usterkę tego układu.
              Paląca się kontrolka airbagu nie ma ŻADNEGO znaczenia. Każda SKP powinna taki samochód przepuścić bez mrugnięcia okiem. Nie ma po prostu obowiązku posiadania w samochodzie sprawnych jaśków.

Wahacze to osobna sprawa n/t nie wypowiadam się
              Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
              teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
              czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Zamieszczone przez Martinez
                Paląca się kontrolka airbagu nie ma ŻADNEGO znaczenia. Każda SKP powinna taki samochód przepuścić bez mrugnięcia okiem.
                A na jakiej podstawie tak twierdzisz? (jeżeli można wiedzieć)

Komentarz

• RALF
                  Elegance
                  • 2008
                  • 974

z tym air bagiem panowie się nie wypowiadam bo nie wiem, ja miałem 3 auta z palącą się kontrolką AIR BAG i wszystkie przechodziły kontrolę bez problemowo
                  Zrobiłem dziś przegląd w Raszynie.
                  Luzów nie zauważono. O poduszce facet nic mi nie powiedział. zwrócił mi tylko uwagę żebym wymienił 3 stop jeżeli nie działa.
                  To tyle.
                  Mam spokój na kolejny rok
                  Ps. Dzida może trafiłeś na jakiegoś spoko gościa , ja trafiłem na buca... i nie pisze bzdur tylko to co się wczoraj zdarzyło.

Komentarz

• Martinez
                    L&K
                    • 2004
                    • 1366
                    • Audi

Zamieszczone przez Dzida
                    Zamieszczone przez Martinez
                    Paląca się kontrolka airbagu nie ma ŻADNEGO znaczenia. Każda SKP powinna taki samochód przepuścić bez mrugnięcia okiem.
                    A na jakiej podstawie tak twierdzisz? (jeżeli można wiedzieć)
                    Znajomy który pracuje na takiej stacji pokazywał mi listę rzeczy które mają sprawdzić i nie było tam kontroli sprawności czy niesprawności tegoż układu. Nie ma to bowiem wpływu na to czy samochód może czy nie może się poruszać. Przecież pojazd ma nie stwarzać zagrożenia dla innych uczestników drogi.
                    Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                    teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                    czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• RALF
                      Elegance
                      • 2008
                      • 974

martinez , załatwisz nam xero tej listy plizzzzzzzzzzz

Komentarz

• S3 CHRIS
                        Elegance
                        • 2006
                        • 979
                        • Octavia I (1U2)
                        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

za sprawdzenie ukł. bedzie dopłata 20zł
                        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Hunter
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1655

S3 CHRIS, ma rację. Masz jakąś usterkę, naprawiasz, jedziesz tam jeszcze raz, płacisz 20 PLN i jeśli wszystko O.K. przegląd masz podbity :idea: Wiem, bo sam temat przerabiałem, ale w innej stacji diagnostycznej.
                          ...nie ma to jak Octavia :drive:
                          >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• RALF
                            Elegance
                            • 2008
                            • 974

Zamieszczone przez Hunter
                            S3 CHRIS, ma rację. Masz jakąś usterkę, naprawiasz, jedziesz tam jeszcze raz, płacisz 20 PLN i jeśli wszystko O.K. przegląd masz podbity :idea: Wiem, bo sam temat przerabiałem, ale w innej stacji diagnostycznej.
                            niby tak , ale na tej stacji diagnostycznej powiedzieli mi że mam luzy w zawieszeniu.
                            Rok temu wymieniałem obydwa wahacze.
                            na drugi dzień na innej stacji te luzy nagle znikły więc nie będę mu dopłacał 20 zł. wole uczciwemu dać zarobić niż łgarzowi

Komentarz

Pracuję...